خرداد 1389 - ورزشی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه در گشاده رویی برای جز نزدیکانش زیاده روی کند، حکیم نیست . [امام علی علیه السلام]

ورزش

ارسال‌کننده : عبدالمجید اسماعیلی در : 89/3/11 4:42 صبح

 


بایدها و نبایدهای ورزش دربارداری


در گذشته، مادران باردار را از هر نوع ورزش و تحرکی منع می کردند و حرکات نرمشی و پیاده روی را باعث سقط یا زایمان زودرس میدانستند. امروزه کاملا مشخص شده که به جز در موارد خاص که پزشکان آنها را تعیین میکنند، ورزش و حرکات بدنی در کنار رعایت اصول بهداشتی در دوران بارداری نه تنها برای مادران مفید است، بلکه بر سلامت جنین نیز آثار خوبی دارد....

فواید ورزش در دوران بارداری، یکی دو تا نیست. در زیر با برخی از فواید ورزش و تحرک بدنی در طول این دوران مهم آشنا میشوید:

** ورزش موجب افزایش کشیدگی، قدرت و استقامت عضلات مادر میشود و در نتیجه به تحمل اضافه وزن دوران بارداری کمک میکند.

** تقویت عضلات مادر او را برای فشار زایمان آماده تر کرده و فرآیند زایمان را تسهیل مینماید.

** ورزش باعث کاهش بعضی مشکلات فیزیکی حین بارداری مانند کمردرد، تورم اندامها، یبوست، خستگی و کوفتگی بدن، گرفتگی ساق پا و تنگی نفس میشود.

** مطالعات زیادی مؤید نقش ورزش در پیشگیری و درمان افسردگی مادران باردار و افسردگی بعد از زایمان بوده است.

** ورزش به بازگشت بدن به حالت اول بعد از زایمان کمک شایانی مینماید.

** بارداری انرژی قابل توجهی از مادران باردار میگیرد، که ورزش و تغذیه مناسب تا حد زیادی به جبران این انرژی کمک کرده و از احساس خستگی و خمودی مادران جلوگیری مینماید.

** ورزش گردش خون را افزایش داده و سیستم قلب و عروق را تقویت مینماید و تقویت این سیستم برای مادر و جنین بسیار مفید خواهد بود.

** ورزش به مادر باردار کمک مینماید که خواب بهتری داشته باشد. موضوعی که برای سلامت مادر و جنین مفید است.

? شواهد علمی وجود دارد که ورزش تصور مادر از خود، شخصیت و اعتماد به نفس او را بهبود میبخشد.

از آنجا که مفاصل شما نرمتر و شلتر از حالت عادی هستند، بهتر است از فعالیتهایی که میتواند موجب لیز خوردن یا به زمین افتادن شما شده و احتمال آسیب دیدن شکم را افزایش دهد، خودداری کنید

? آیا ممکن است ورزش برای مادر باردار، مضر و نامناسب باشد؟

برخی از خانمهای باردار باید در زمان شروع ورزش مراقبت بیشتری از خود به عمل آورند و اساسا ورزش در برخی خانمهای باردار منع مطلق یا نسبی دارد. تشخیص این موارد به عهده پزشک معالج بوده و لذا مشاوره بارداری در مورد شروع، نوع و شدت ورزش ضروری است.

? چگونگی انجام تمرینهای ورزشی در دوران بارداری

هر تمرین ورزشی دارای سه مشخصه است: شدت، مدت و تعداد فعالیت.

• شدت تمرین: شدت تمرین میتواند کم، متوسط یا شدید باشد. بهترین شدت تمرین توصیه شده برای تمرینهای مفید برای سلامت، شدت متوسط میباشد. یکی از روشهای محاسبه شدت تمرین، اندازهگیری تعداد ضربان قلب است ولی این روش برای خانمهای باردار روش مناسبی نیست. به زبان ساده و کاربردی، تمرین با شدت متوسط تمرینی است که در هنگام آن فرد قادر باشد با بغل دستی خود صحبت کند.

• مدت و تعداد دفعات تمرین: زمان مناسب برای هر نوبت تمرین بین ?? تا ?? دقیقه میباشد که بهتر است حداقل سه بار در هفته انجام شود.

• مراحل تمرین: بهتر است قبل از شروع تمرینات با حرکات کششی و ملایم به مدت ? دقیقه خود را گرم کنید، در دنباله ?? تا ?? دقیقه ورزش نموده و نهایتاً ظرف ? دقیقه آرام آرام خود را سرد کنید.

 

• ورزشهای مناسب برای مادران باردار

کلا ورزشهای هوازی مثل پیادهروی، دویدن آهسته، شنا و دوچرخه ثابت، ورزشهای مناسبی هستند. ورزش شنا به دلایل مختلف ورزش خوبی برای بانوان باردار است. شنا جریان خون را بهبود میبخشد و کشیدگی طبیعی و توان ماهیچه ها را افزایش میدهد. در مورد تمام ورزشهای دوران بارداری از جمله شنا، ورزش باید در حدی باشد که ایجاد خستگی نکند. نکته مهم اینکه از شیرجه زدن در زمان بارداری جدا خودداری کنید و در سه ماهه اول از وان گرم یا سونا استفاده نکنید. شاید در دسترسترین ورزش مناسب برای بارداری پیادهروی یا دویدن آرام باشد. در سه ماهه اول گرمای زیاد برای بدن چندان مناسب نیست. بنابراین از پیادهروی زیاد به خصوص در هوای گرم و مرطوب پرهیز کنید. در سه ماهه دوم و سوم به دلیل بزرگ شدن شکم، حفظ تعادل سخت تر میباشد، بنابراین بایستی به خوبی احتیاط کرد. روی زمینهای ناهموار پیادهروی نکنید و اگر تعادل خود را از دست دادید سعی کنید در جهت مناسب یعنی روی پهلو، دست و زانوها و نه روی شکم بیفتید و بالاخره اینکه همیشه مقداری آب همراه داشته باشید و حتی قبل از بروز تشنگی از آن بنوشید. مطالعاتی هم گواه بر مفید بودن یوگا در دوران بارداری است.

? ورزشهای مخاطره آمیز در بارداری

از آنجا که مفاصل شما نرمتر و شلتر از حالت عادی هستند، بهتر است از فعالیتهایی که میتواند موجب لیز خوردن یا به زمین افتادن شما شده و احتمال آسیب دیدن شکم را افزایش دهد، خودداری کنید. اسبسواری، اسکی، کوهنوردی و اغلب ورزشهای رزمی یا برخوردی مثل فوتبال، بسکتبال، هندبال و... به هیچ وجه توصیه نمیشود. همچنین بهتر است از ورزشهای راکتی مثل پینگ پنگ، تنیس، بدمینتون، اسکواش و... نیز خودداری کنید. زیرا این ورزشها میتوانند برای زانوهای شما سنگین باشد. ورزش یک فرصت طلایی برای حفظ سلامت و تندرستی انسانهاست. این فرصت برای مادران باردار و جنین آنها هم وجود دارد، به شرط آنکه با رعایت نکات سادهای که در بالا به آنها اشاره نمودیم از این فرصت به درستی و به بهترین نحو استفاده کنید. شاد و بهروز و صاحب فرزندانی سالم و تندرست باشید.

اگر در حین تمرین دچار درد، گرفتگی عضلانی و تنگی نفس شدید، تمرینات را قطع کنید. در صورت بروز این حالت به آرامی استراحت کنید.

? ?? توصیه مفید برای ورزش در دوران بارداری
?) از خم شدن کامل، پرش یا جهش و دراز نشست کامل خودداری کنید.

?) پس از سه ماهه اول، از ورزش کردن در حالی که روی پشت خود دراز کشیدهاید، خودداری کنید.

?) از ورزش یا تمرین بیش از حد خودداری کنید.

?) اگر احساس ناراحتی، سرگیجه یا درد کردید، ورزش را متوقف کنید.

?) پیش از ورزش، در حین آن و پس از انجام تمرینات، مقادیر کافی آب بنوشید.

?) در صورتی که روی زمین نشسته یا دراز کشیده اید، به آرامی از زمین بلند شوید.

?) در هوای خیلی گرم و یا بسیار مرطوب، از ورزش در هوای آزاد خودداری کنید.

?) گرم کردن ابتدایی و سرد کردن پایانی ورزش را فراموش نکنید.

?) ورزش را در یک مکان آرام شروع کنید.

??) قبل از هر تمرین چند نفس عمیق بکشید.

??) اگر در حین تمرین دچار درد، گرفتگی عضلانی و تنگی نفس شدید، تمرینات را قطع کنید. در صورت بروز این حالت به آرامی استراحت کنید.

??) روی زمین هموار و مسطح ورزش کنید.

??) سعی کنید همواره بالاتنه شما راست و مستقیم باشد.

??) در صورت نیاز به کمک یا احساس عدم تعادل، فوری به دیوار تکیه دهید.

??) نرمشها را به آرامی شروع کنید و به آرامی ادامه دهید.

??) از ورزشهای سخت و شدید و ورزش در محیطهای بسته بدون تهویه مناسب خودداری کنید.



 

 

 




کلمات کلیدی :

ورزش

ارسال‌کننده : عبدالمجید اسماعیلی در : 89/3/11 4:41 صبح

 


دوپینگ و عوارض آن تا چهار نسل 

عوارض متعدد ناشی از دوپینگ جبران ناپذیر بوده و گاهی دیده می‌شود که این عوارض تا چهار نسل نیز منتقل می شود. عوارض ناشی از دوپینگ به سه دسته زودرس، میان رس و دیررس تقسیم می‌شود، عمده عوارض ناشی از دوپینگ میان رس و دیررس مربوط به ورزشکارانی است که در بورس قهرمانی قرار داشته و در برهه‌ای این عوارض را احساس نمی کنند اما از میانه‌های عمر به مرور قوای بدنی آنها تحلیل رفته و عوارض متعدد دامن گیرشان می‌شود. عوارض روحی می تواند به طور مستقیم و با تأثیر داروهای مصرفی مختلف بر روی مغز و اعصاب فرد حاصل شود و در وی غرور کاذب، روحیه‌ای تهاجمی، حمله ور و خود رای ایجاد می کند. عوارض دیگری در اثر تنومندی در فرد به‌وجود می‌آید و وی به واسطه این موضوع دچار غرور کاذب می شود و دست به رفتارهای تهاجمی زده و گاهی حالت انزوا به وی دست می دهد که در نهایت فرد به عنوان فردی ضد اجتماعی مطرح می‌شود.

در اجتماع

قهرمان‌های پوشالی، در برخوردهای اجتماعی افرادی مشکل‌دار هستند و توازن رفتاری را در اجتماع برهم می‌زنند. آنها علاوه براینکه خود قربانی عوارض متعدد ناشی از دوپینگ می‌شوند، نوجوان هایی را نیز با ظاهر فریبنده و تنومند خود تحت تأثیر قرار می‌دهند و در نهایت این رفتارهای پرخطر تبدیل به یک هنجار اجتماعی می‌شود.

موارد مصرفی

داروهای آنابولیک که امروزه با نام هورمون شناخته می شوند به عنوان گروه اول داروهای مورد استفاده در دوپینگ هستند. این داروها برای ایجاد جسم عضلانی و جثه بزرگتر عمدتاً در ورزش‌های قدرتی نظیر پاورلیفتینگ‌، کشتی، وزنه‌برداری و بدنسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این داروها علاوه بر پرورش اندام فرد، می‌توانند عوارض جبران ناپذیر و وخیمی نظیر عقیمی، ریزش ناگهانی مو، انواع سرطان‌ها همچون سرطان پروستات، کبد، کلیه، مغز، نارسایی کبدی و کلیوی، ایجاد تغییراتی در ساختمان ژنتیکی فرد که بسیار قابل توجه و قابل انتقال به نسل‌های آینده است و همچنین منجر به رفتارهای پرخطر پرخاشگرانه و انزوای اجتماعی فرد شوند.


داروهای شبه آمفتامینی گروه دیگری از داروهای مورد استفاده برای دوپینگ هستند. این داروها با هدف ایجاد تمرکز، هوشیاری بیشتر، عدم احساس خستگی و روحیه تهاجمی بالا از سوی ورزشکاران مورد استفاده قرار می‌گیرد و ماده اکستازی نیز که در کشور مصرف بالایی دارد، جزو این گروه به شمار می‌رود. این ماده با تخریب مغز، گاهی فرد را در سنین پس از 45 سالگی با عوارض وخیمی مواجه می‌کند. از سوی دیگر پس از مصرف این داروها، از آنجایی که فرد احساس خستگی نمی‌کند، تا پای جان به مبارزه می‌پردازد و به قدری تهییج می‌شود که اصلاً احساس درد نمی‌کند، به طوری‌که ممکن است با وجود آسیب وارد شده بر هر یک از اندام ها نظیر شکستگی در پا به مبارزه ادامه دهد.

ویتامین‌ها و مواد مغذی گروه دیگری از موادی است که در دوپینگ مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند. این مواد می‌توانند از طریق تغذیه صحیح دریافت شوند، در صورت مصرف بیش از حد و مورد نیاز، بدن و مسیرهای متابولیسمی از حالت توازن خارج می‌شوند. مصرف بیش از حد ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی ممکن است منجر به بروز برخی عوارض کبدی، گوارشی، مغزی، قلبی – عروقی و گاهی حتی تأثیر بر ارگان‌هایی نظیر پوست و مو شوند، در حالی‌که برخی تصور می کنند به دلیل اینکه این مواد عنوان ویتامین را دارند، هر روز می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و ضرری نیز برای فرد نخواهد داشت.


 

 

 




کلمات کلیدی :

ورزش

ارسال‌کننده : عبدالمجید اسماعیلی در : 89/3/11 4:38 صبح

 

لباس انرژی زا در جام جهانی

 

 رقابتهای جهانی فوتبال میدانی مناسب برای عرضه فناوریهای جدیدی است که می توانند عملکرد ورزشکاران را بهبود داده و از میزان جراحتهای ناشی از سرعت بالای رقابتهای ورزشی بکاهد. فناوریهایی که جام جهانی 2010 میزبان جدیدترین آنها خواهد بود.

به نقل از مهر، رقابتهای پر هیاهوی جام جهانی فوتبال طی دوره های اخیر خود از بعدی جدید و جدایی ناپذیر نیز برخوردار شده است. این رقابتها هر چهار سال با حضور تیمهای ملی کشورهای برگزیده جهان در کنار شرکتهای تولید کننده تجهیزات ورزشی و فناوریهای جدید آنها آغاز به مبارزه می کنند تا در نهایت نقش فناوریهای جدید در برد تیم ها آشکار شود.

شرکت آدیداس که تولید لباس، کفش و لوازم ورزشی بسیاری از رقابتها و باشگاههای بزرگ ورزشی را به عهده دارد طی کنفرانسی مطبوعاتی که 27 فوریه 2010 در پورتلند آمریکا برگزار شد به معرفی فناوریهای جدید خود برای جام جهانی 2010 پرداخته است.

رقابتهای جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی در ماه ژوئن برگزار خواهد شد و محصولات فناورانه این شرکت در تمامی طول مسابقات حضور فعالی خواهند داشت که اولین و مشهورترین آنها توپ Jabulani است که طی ماه های گذشته خبرهای متعددی درباره آن منتشر شده است. این توپ که گردترین توپ فوتبال جهان نیز نامیده می شود از هشت بخش که به واسطه حرارت در کنار یکدیگر قرار گرفته اند برخوردار است و به همین دلیل علاوه بر افزایش دقت در زاویه گردی توپ، امکان نفوذ آب به درون آن نیز از بین خواهد رفت. نقصی که بسیاری از بازیکنان فوتبال به دلیل آن ضربه های آزاد ارزشمند را در محوطه جریمه از دست می دهند
.

 

آدیداس همچنین لباس کامل ورزشی تیمهای ملی 12 کشور را از جمله آفریقای جنوبی، آلمان، فرانسه، اسپانیا، آرژانتین و مکزیک را فراهم خواهد کرد. قسمت پشت پیراهن های تولید شده این شرکت نوارهای رنگی به شکلی مجزا به چشم می خورند که TechFit نام دارند. لایه ای قابل ارتجاع و فشرده که می تواند به پرش عمودی بازیکن، سرعت و استقامت وی کمک کند. به بیانی دیگر این نوارها می توانند انرژی را که در حین حرکت بازیکن از دست می رود را ذخیره سازد.



این میزان از افزایش یعنی افزایش نیروی بازیکن تا 5.3 درصد، افزایش میزان پرش عمودی تا 4 درصد، سرعت دویدن تا 1.1 درصد و استقامت تا 0.8 درصد شاید چندان زیاد به نظر نیاید اما زمانی که بازیکن با ورزشکاران درجه یک جهانی تحت شرایطی بسیار پر سرعت و پر استرس رو به رو می شود این میزان افزایش توانایی به واسطه لباسی که بازیکن به تن دارد بسیار بیشتر از واقع به نظر خواهد آمد.

بر اساس سایت رسمی آدیداس این نوارهای ارتجاعی که از شبکه های انرژی زا ساخته شده اند با تبدیل انرژی های به هدر رفته یا انرژی حرکتی ورزشکار به سرعت و توانایی حرکتی به ورزشکاران کمک می کند در بالاترین سرعت بهترین عملکرد را داشته باشند.

سازمان فیفا نیز با وجود پافشاری بر منع استفاده از فناوری هایی مانند فناوری بازپخش ویدئویی در حین بازی فوتبال از فناوری TechFit کاملا استقبال کرده است و بازیکنان و تیمهای ملی هیچ محدودیتی در استفاده از آن نخواهند داشت.

بر اساس گزارش گیزمودو، محصول دیگر ویژه جام جهانی 2010 که فناوری جدیدی در تولید آن مورد استفاده قرار گرفته است، کفشهای میخ داری است که از فناوری به نام Powerspine برخوردار است. این فناوری در واقع نوارهای باریکی است که در میانه کف این کفشهای بسیار سبک قرار گرفته اند و به تثبیت کردن موقعیت پای بازیکنان فوتبال کمک می کند. به این شکل این کفشها از بروز جراحتهایی مانند پارگی زردپی پا می کاهد.



 

 

 




کلمات کلیدی :

<      1   2      

FreeCod Fall Hafez

Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت /font>
blog

کد آهنگ

کد موسیقی